Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2013 | 4303 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr .400 .Va ofer de data aceasta ,, altceva''.Ma tot gandeam cu ce sa personalizez preparatul , alunele si rodia imi erau la indemana :D
Ma uit la lista de prieteni -200 . Doar 200 ? Eu ii consider pe toti Bucatarasii prietenii mei !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne de cerb
  • 500 gr mix ciuperci de padure
  • 50 grame rom
  • 50 gr coniac
  • 100 gr ulei
  • 100 gr unt
  • 100 gr alune sarate
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 2 felii slaninuta
  • 1 rodie
  • 1 buc praz
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingurita rasa praf de ghimbir
  • sare
  • rosii
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400:

Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine bucata de carne pe toate partile , pana se rumeneste .

Se scoate carnea de cerb din vas si se prajeste usor prazul taiat rondele si mixul de ciuperci . Se pune inapoi bucata intreaga de cerb , se stinge cu vin , un pahar apa si otetul balsamic . Adaugati in acest moment ,slaninuta, cimbrul , rozmarinul , foaile de dafin si piperul boabe . Acoperiti vasul si inabusiti la foc mic timp de o ora .Adaugati cate putina apa daca este necesar . La sfarsitul fierberii adugati bobitele de la o jumatate de rodie si scoateti din sos crengutele de ierburi si foile de dafin .

Bucata de carne o scoateti pe o planseta si o feliati .Daca este necesar lasati sosul sa mai scada pana are consistenta dorita si potrivita . Serviti carnea de cerb feliata calda cu sos pe un platou decorat cu rosii si salata verde .

Presarati pe deasupra bobite de rodie si alune sfaramate .

TIPS-URI

1

Cine doreste pote adauga smantana in sos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

T I M E A 1

16.11.2013, 11:33

La cat mai multe retete Mihaela. Frumos preparat ne-ai adus

LUK 1

16.11.2013, 16:20

nu pot decat sa apreciez reteta la tine ca pana o sa am eu carne de cerb sa gatesc,,,ho ho..si parca nici nu ma lasa inima ,felicitari pentru preparat si numarul de retete!

DanaModog 1

17.12.2014, 00:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor